Jeste li znali da postoji više oblika kokica?
Kokice se rade od kukuruza kokičara i jedna su od omiljenih grickalica u svijetu, posebno za vrijeme gledanja filmova. Jednostavne su za napraviti, zbog čega često možete vidjeti kako se prodaju i na ulici.
No jeste li znali da se kokice dijele na 2 oblika? Dijelimo ih na “gljivičaste” i “leptiraste”!
Na slici ispod su s lijeve strane gljivaste kokice, a s desne leptiraste.
Gljivaste kokice, kao što im ime govori, više su okrugle, dok su leptiraste kokice u raznim oblicima s puno ‘krila’ koja vire iz njih.
Gljivaste kokice se češće koriste s raznim nadjevima, poput karamele, čokolade ili sa sirom - no nažalost, u na većini mjesta gdje se prodaju kokice, prodaju se leptiraste možda s maslacom i posoljene.
Međutim, nedavno su u Hrvatskoj u prodaju izašle Popup kokice, koje osim što nude pregršt raznih okusa, u ponudi imaju posebno gljivičaste kokice i posebno one leptiraste”. Nešto su skuplje od onih za mikrovalnu, no ako ste pravi ljubitelj kokica, pogledajte njihovu ponudu na Popup web stranici.