Iz McDonaldsa otkrili zašto njihova Cola ima drugačiji okus: 'Zbog toga je sve drugačije'
Jedna od zanimljivih karakteristika koju McDonald's ističe jest upotreba šire slamke. Šira slamka omogućuje da više Coca-Cole stigne do vašeg nepca u jednom gutljaju, pojačavajući intenzitet okusa. Iako se ta razlika može činiti neznatnom, vaš mozak ipak primjećuje veću količinu šećera koji dolazi u većem volumenu, što aktivira hormone poput dopamina i serotonina – što je poznato kao "sugar rush". Ova brza stimulacija pozitivnih osjećaja čini doživljaj konzumiranja Coca-Cole još ugodnijim.
No, to nije jedini trik koji McDonald's koristi kako bi poboljšao okus svog pića. Proces čuvanja i posluživanja Coca-Cole u McDonald'su pažljivo je kontroliran. Naime, voda i sirup koji se koriste za pripremu pića uvijek se hlade prije nego što dospiju u dozator.
Njihova tajna
To znači da Coca-Cola u McDonald'su uvijek ostaje hladna i osvježavajuća, što dodatno poboljšava njezin okus. Osim toga, McDonald's filtrira svu vodu koju koristi, što osigurava da ne dođe do neželjenih promjena u okusu zbog kvalitete vode.
Također, McDonald's ima posebne aranžmane s Coca-Colom kako bi njihov sirup bio dostavljen u nehrđajućim čeličnim posudama, što osigurava da okus ostane dosljedan i svjež.
Ovo je najskuplja stvar na svijetu: Gram košta više od 100 milijuna eura
Ovi visokokvalitetni standardi u kombinaciji s optimalnom temperaturom i pažljivo biranim materijalima osiguravaju da piće u McDonald'su uvijek zadovoljava najviše standarde. Sve ove sitnice, koje možda na prvi pogled ne primjećujemo, stvaraju savršenu formulu zbog koje mnogi tvrde da nigdje drugdje Coca-Cola nije tako dobra kao u McDonald'su.