RECEPT: Kako napraviti domaći sladoled?
Iako je sladoled slastica koju ljeti vrlo često poželimo pojesti, rijetko ga pripremamo, a glavni razlog je složena priprema. Kako biste u svome domu uvijek imali sladoled napravljen baš onako kako želite, donosimo vam nekoliko jednostavnih recepata za ovaj osvježavajuć desert.
Sladoled od vrhnja
Sastojci:
- 400 g kiselog vrhnja
- 100-200 g šećera u prahu
- 300 g šlaga
- dodaci po želji
Priprema:
Pomiješajte 400 g kiselog vrhnja sa 100 do 200 g šećera, ovisno o tome koju slatkoću želite postići, a zatim u smjesu umiješajte 300 g šlaga. Za ovaj recept šlag možete pripremiti ili koristiti šlag pjenu iz vrećice. Izmiješajte sve sastojke u kompaktnu smjesu te joj dodajte sastojke po želji – zamrznuto ili svježe usitnjeno voće, komadiće čokolade, orašastih plodova ili primjerice keksa. Ni s čim nećete pogriješiti! Zamrznite smjesu na šest sati i uživajte u desertu.
Smrznuti jogurt s voćem
Sastojci:
- 250 g grčkog jogurta
- voće i dodaci po želji
Priprema:
Sve željene sastojke stavite u blender ili koristite štapni mikser te ih miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Koristite smrznuto voće kako biste napravljeni sladoled mogli odmah poslužiti ili jesti. Možete koristiti i svježe voće te napravljenu smjesu ostaviti da se rashladi u zamrzivaču na tridesetak minuta. Po želji, možete dodati i malo meda, soka od limuna ili neki drugi okus koji volite. Ovaj ukusni sladoled gotov je u nekoliko minuta. Ne može jednostavnije!
Sladoled od banana
Sastojci:
- 5 zrelih banana
- dodaci po želji
Priprema:
Ogulite zrele banana, narežite ih na sitnije komade te ih zaledite na minimalno dva sata. Zaleđene komadiće banane stavite u blender i miksajte dok ne dobijete sladolednu kremastu teksturu. U dobivenu smjesu dodajte sastojke po želji. Neke od ideja za dodatke su maslac od kikirikija, bademi, grožđice, smrznute maline.
Bon Appétit!