Što kuhati na ljetovanju? Evo nekih prijedloga

Slažemo se s mišljenjem da “godišnji odmor na kojem moramo kuhati nije godišnji odmor”, a vrućina nam nikako ne olakšava taj posao. Nekada nas prilike i budžet jednostavno prisile da moramo kuhati pa vam donosimo nekoliko jednostavne savjete za konkretne obroke koje možete pripremiti na ljetovanju.
TJEDNI MORSKI JELOVNIK:
1. Bolognese umak
Na luku pržite mljeveno meso, dodajte rajčicu i začinite, a zatim prijajte uz dolijevanje vode otprilike 40 minuta. Napravite veću količinu, ohladite i zamrznite jer ovaj umak možete jesti u više kombinacija, nekoliko dana.
Neke od ideja su: bolognese umak s tjesteninom, tikvice punjene bolognese umakom i pire krumpir, musaka, bolognese umak kao punjenje za tortilje.
2. Hladna salata od tune
SKuhajte tjesteninu i gotovi ste sa zagrijavanjem prostora! U nju dodajte tunu (ako prefeirate meso piletinu), vrhnje i majonezu te povrće po želji; kiseli krastavci, paprika i rajčica sjajan su odabir.
3. Ćevapi
Kada ste jako gladni i želite brzo i zasitno jelo, ćevapi su odlična opcija. Možete ih jesti s krumpirićima, ali i samo s kruhom i salatom!
4. Punjene paprike
Ukusno jelo koje možete zamrznuti i također jesi nekoliko dana, a možete ga napraviti i prije odlaska na more i zalediti (naravno, čuvajte jelo zaleđeno i tijekom puta).
5. Salata
Prilikom pripreme salate mogućnosti su neograničene i za pripremu će vam trebati samo nekoliko minuta! Odaberite salatu po želji pa u nju dodajte povrće koje preferirate, slani sir, avokado, tunu ili piletinu, kuhano jaje ili bilo što drugo.
6. Tortilje
Ako niste uspjeli pojesti svu salatu koju ste pripremili ili želite pojesti nešto malo konkretnije, samo sve prebacite u tortilju i imate novi obrok!
7. Rižoto
Također jednostavno, a ukusno i lagano ljetno jelo. Skuhajte rižu, a kao dodatak napravite kuhano povrće, meso, umak od gljiva ili čak kozice u bijelom umaku.
Dobar tek!