Svi je obožavamo, ali je opasna: Ovu namirnicu ne bi trebali jesti nakon četrdesete godine života
Mnogi nisu svjesni da se ljudski metabolizam s godinama usporava i zbog toga se mnogi u starijoj dobi počnu debljati. Upravo zbog toga je vrlo važno u kasnijoj dobi trebali izbaciti namirnice koje dodatno usporavaju metabolizam, a jedna od tih namirnica je i svima omiljeni pomfri.
Dijetetičarka Catherine Gervacio otkrila je za SheFinds zašto bi žene starije od 40 trebale koliniti prženih krumpirića ako žele sačuvati svoj metabolizam.
"Osim što je bogat masnoćama, pomfrit je hrana koja sadrži prazne kalorije. Drugim riječima, ne sadrži nikakve hranjive tvari, nego samo kalorije, što nije od pomoći za kontrolu težine i zdravlje općenito", rekla je Gervacio.
Ima i zdrava opcija
Hrana poput krumpirića oduzima tijelu malo energije dok se probavlja i još uz to ima golemi udio transmasti. "Ova pržena i slana namirnica je nevjerojatno ukusna, ali može dovesti do niza zdravstvenih problema, od srčanih bolesti preko dijabetesa do raka. Kada se konzumira u manjoj mjeri, krivac je za gomilanje kilograma i sporiji metabolizam", pojasnila je tako.
Otkrila je kako ipak možemo jesti pomfri u zdravijoj varijanti. "Krumpir možete ispeći na papiru za pečenje u pećnici, bez ulja. Pazite i na to koliko ga solite. Neće biti ukusan kao iz fast fooda, ali je puno bolji izbor za vaše tijelo", zaključila je.