Žena je pojela ribu i pretrpjela strašne posljedice: Ostala je bez ruku i nogu
Ovo tragično događanje podsjeća nas na važnost pravilne pripreme hrane za očuvanje zdravlja. Barahas je konzumirala tilapiju koju je kupila na lokalnoj tržnici u San Joseu prošlog srpnja, a potom je sama pripremila kod kuće. Nakon što je jela ribu, počela je osjećati simptome bolesti.
Njezino zdravstveno stanje bilo je iznimno kritično, gotovo je izgubila život. Završila je u bolnici, gdje su joj amputirane ruke i noge, a također je imala ozbiljne komplikacije poput sepse i zatajenja bubrega.
Strašne posljedice
Dijagnoza koju je dobila bila je "Vibrio vulnificus," agresivna bakterija često nazvana "bakterijom koja jede meso." Simptomi infekcije Vibrio vulnificus, poznate i kao nekrotizirajući fasciitis, mogu uključivati vodenastu stolicu, grčeve u trbuhu, mučninu, povraćanje, i povišenu temperaturu. Infekcija krvotoka s groznicom, niskim krvnim tlakom i kožnim mjehurićima također je moguća, kao i inficirane rane koje se mogu proširiti na druge dijelove tijela, praćene simptomima kao što su groznica, crvenilo, bol, otok, toplina i iscjedak.
Ova bakterija se može prenijeti konzumiranjem kontaminirane hrane ili putem posjekotine ili tetovaže koja dođe u kontakt s vodom u kojoj ova bakterija živi. Važno je napomenuti da je bakterija posebno opasna za osobe s oslabljenim imunološkim sustavom.