Mesari otkrili trikove za smanjenje potrošnje: 'Jedite fino za malo novaca'
Na primjer, svinjska lopatica, goveđa potkoljenica i pileći batak su obično povoljniji od manje masnih komada mesa poput svinjskog lungića, odreska ili pilećih prsa. Mesar iz Velike Britanije ističe da masniji komadi mesa imaju intenzivniji okus te se mogu koristiti za pripremu ukusnih jela po povoljnoj cijeni, piše The Sun.
Masniji komadi mesa su ukusniji
Preporučuje se i janjeća prsa koja se mogu polako kuhati na niskoj temperaturi, a zatim završiti na visokoj temperaturi kako bi postala hrskava.
"Masniji komadi daju više okusa i možete ih staviti na štednjak te napraviti fino jelo za malo novaca", rekao je jedan mesar.
Iznutrice su pojam štedljivog kuhanja
Iznutrice poput jetre, bubrega, jezika i srca nekada su bile simbol štedljive kuhinje, a sada se čini da se njihova popularnost vraća s obzirom na teška gospodarska vremena. Konzumiranje iznutrica pruža pristupačan izvor proteina, a janjeće iznutrice obično su jeftinije od goveđih. Janjeće srce, s nježnim okusom, može se tanko narezati i pržiti.
Tražite dodatke
Također je dobro zamoliti mesara da očisti pile, pripremi mljeveno meso s većim udjelom masti ili dodaje besplatne kosti za pripremu hranjivih juha koje su istovremeno ukusne i jeftine.