Evo kako uvijek prepoznati najkvalitetnije kestenje: Obratite pažnju na ove detalje
Ova poslastica, koja odiše bogatim okusom i mirisom, vraća nas u prošlost, na trenutke provedene uz obitelj u toplini doma. Njegova slatka, kremasta tekstura, koja se lagano topi u ustima, savršeno se uklapa u hladne zimske dane, stvarajući osjećaj ugode. Osim što grije tijelo, svježe kuhani kesteni donose i toplinu u srcu, budi nostalgiju i skladno se nadovezuje na blagdansku atmosferu.
Prije nego se upustite u pripremu kestena, važno je odabrati najbolje plodove kako biste osigurali najbolji okus i teksturu. Pravilno odabrani kesteni ključni su za postizanje savršenog rezultata.
Jedno doba dana najbolje je za doručkovanje, a gotovo nitko tada ne jede
Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u odabiru najkvalitetnijih kestena:
Birajte kestene koji su čvrsti i teški u ruci
Površina kore treba biti glatka i sjajna, bez pukotina i rupa
Izbjegavajte one koji zveckaju kad ih protresete – to znači da su se već osušili
Veći kesteni su obično bolji, jer se lakše gule
Najbolje je kupovati kestene na tržnici ili u specijaliziranim trgovinama, gdje možete sami birati plodove. Ako kupujete pakirane kestene, odlučite se za one u mrežastim vrećicama koje omogućuju cirkulaciju zraka.
Kako kuhati kestene?
Što se tiče samog kuhanja, postoji nekoliko različitih načina pripreme, ovisno o vašem ukusu i opremi koju imate kod kuće. Svaka metoda može donijeti različitu teksturu i nijanse okusa. No, bez obzira na odabranu tehniku, najvažniji korak je priprema kestena prije kuhanja – ovo uključuje zarezivanje kore i eventualno njihovo namakanje.