Konačno možete navaliti do mile volje! Evo koje su najzdravije grickalice i gotovo svi ih obožavaju

Grickalicama, i pritom mislimo na onim pravim, nezdravim, grickalicama poput čipsa, flipsa, načosa, štapića, gotovo nitko ne može odolijeti, no uglavnom se svi trude izbjegavati ih zbog golemog broja kalorija koje sadrže kao i raznih manje zdravih sastojaka.
Međutim, jedna vrsta tih grickalica zapravo je više zdrava nego nezdrava i, realno, možete je konzumirati bez problema i briga. Riječ je o - kokicama.
Kokica je cjelovito zrno kukuruza koje je termičkom obradom eksplodiralo i rastvorilo se. Obično se peku na malo masti ili ulja i ono što je kod njih najzanimljivije jest to da imaju malo kalorija i puno vlakana.
Nisu sve baš zdrave
Jedna šalica kokica sadrži 31 kaloriju, jedan gram proteina, 0.4 grama masnože, šest grama ugljikohidrata, gram vlakana i 0.07 grama šećera. Samim time kokice ne spadaju u "junk" hranu čak iako se peku na ulju.
E sada, kokice ostaju zdrave samo ako ih pripremate tako kako smo i naveli, na vrlo malo ulja ili još bolje masti i ako je moguće bez da ih zasolite. No, već ako im dodate maslac, sir, čokoladu, karamelu ili neki drugi sastojak one postaju znatno manje zdrave.
Nadalje, kokice iz mikrovalne također nisu zdrave jer su pakiranja nakrcana solju i zasićenim masnoćama, maslacem ili nekim drugim pojačivačem okusa. Dakle, ako vam se nešto gricka, tavu u ruke, i pecite do mile volje.