Kuhari nabrojali hranu koju nikada ne naručuju u restoranima: Lista bi vas mogla iznenaditi
Odlazak u restoran nosi sa sobom posebnu čar, ne morate spremati svoj obrok, uredite se i uživate. Za neke ljude, to predstavlja jednostavnu dozu užitka. No, zbog marketinških trikova i manje poznatih industrijskih tajni, odabir jela ponekad može postati izazovan. Kako biste izbjegli nezadovoljstvo i glad nakon posjeta restoranu, kuhari nude svojevrsne tajne kulinarskog terena.
Evo nekoliko stvari koje biste možda trebali izbjegavati prilikom narudžbe u restoranu:
Jelo koje nije specijalitet kuće
Ako posjećujete restoran poznat po određenom specijalitetu, poput mesnog ili ribljeg restorana, preporučljivo je naručiti nešto što je njihova posebnost. Kao što ističe kuhar Jacob Ponder iz Atlante, naručivanje nečega izvan njihove specijalnosti može uzrokovati probleme, kao što je korištenje istog ulja za prženje različitih vrsta hrane.
Sirova hrana
Izbjegavajte naručivanje sirove ili nedovoljno pripremljene hrane u restoranima koji nisu poznati po tome. Kuhar savjetuje oprez, ističući važnost informacija o reputaciji restorana u vezi s tim jelima, prenosi Mondo.
Desert u restoranu
Iako slatkiši često sjajno sjedaju nakon glavnog jela, preporučuje se preskočiti deserte u restoranu te umjesto toga posjetiti mjesta koja su poznata po ukusnim slasticama, poput slastičarnica.
Pržena hrana
Profesionalni kuhar Raymond Neal preporučuje izbjegavanje pržene hrane u restoranima kao zdraviji pristup prehrani. Pržena hrana može biti nezdrava, kalorična i teško probavljiva, što može uzrokovati osjećaj tromosti nakon obroka.
Jela koja možete pripremiti kod kuće
Na kraju, neki kuhari preporučuju izbjegavanje jela koja lako možete pripremiti kod kuće. Ako već trošite novac u restoranu, neka to bude nešto posebno i zanimljivo, vještinom majstora kuhinje.