Na ovo morate obratiti pozornost: Nutricionisti otkrili koje namirnice treba jesti svaki dan, veoma su korisne

Savjeta o prehrani nikada dosta. U gotovo svakom razgovoru spomenut će se prehrana, čut ćemo pokoji savjet što treba jesti, a što je pak nezdravo za naše tijelo. Često ćemo čuti različita mišljenja o istim namirnicama, zato Taste of Home donosi tekst u kojem nutricionisti otkrivaju koje namirnice svakodnevno konzumiraju.
Preporučuju ove namirnice zbog njihovih nutritivnih vrijednosti i dobrobiti za zdravlje preporučuju i drugima.
Zeleno lisnato povrće
"Nedavna studija pokazala je da su ljudi koji su dnevno jeli barem jednu porciju lisnatog povrća imali sporije kognitivno nazadovanje od ljudi koji nisu", objašnjava nutricionistica Melissa Groves koja veli da zeleno povrće jede svaki dan.
Riječ je o špinatu, kelju, salatama, a možemo ih konzumirati na puno načina. Bilo u smoothieju, juhi, na lešo... Kako god, uvijek su zdravi. Bogati su vitaminom B, folatom, beta-karotenom i luteinom.
Bobičasto voće
Osim što je nevjerojatno ukusno, lagano i ima malo kalorija, iznimno je bogato nutritivnim vrijednostima koje pomažu u očuvanju zdravlja. Ne čudi što te namirnice nutricionisti jednu kada je god moguće.
Orašasti plodovi
Bogati su proteinima biljnog podrijetla, mastima za jačanje zdravlja srca i krvnih žila te vlaknima koja su sjajna za probavu.
"Istraživanja su pokazala da imaju mnoge zdravstvene prednosti, uključujući promicanje zdrave tjelesne težine i smanjenje faktora rizika od brojnih srčanih bolesti, ali i karcinoma", veli Kristie LeBeau, nutricionistica.
Mahunarke
Mahunarke su svestrana namirnica koja može biti sjajno u mnogim kombinacijama, no, nutricionisti ih posebno vole jer su bogate vrijednim nutrijentima, odličan su izvor proteina i vitamina, a imaju i vlakna koja hrane dobre bakterije u crijevima te održavaju cijeli probavni sustav zdravim.
Jaja
"Jaja sadrže nutrijente koji su iznimno važni za naš organizam. Kajgana, poširana ili tvrdo kuhana jaja, kod mene sve dolazi u obzir jer jaja obožavam. Jedino je važno da ne pretjerate s njihovom konzumacijom jer su jaki i mogu teško pasti na želudac ako se jedu u prevelikoj mjeri, a mogu štetiti i jetri", pojašnjava registrirana dijetetičarka Shannon A. Garcia.