Ova biljka je potpuno zanemarena, a naše bake su je koristile svakodnevno: Sjajna je za probavu

Njezin blago kiselkast, limunasti okus nije samo zanimljiv – on je osvježenje koje doslovno reže monotoniju. I upravo zato je savršen dodatak toplim danima.
Branje, biranje i spremanje – vodič za zelenu munju
Kiselica nije biljka koju ćete kupiti pa zaboraviti u hladnjaku – to je diva koja voli svježinu i mrzi vlagu. Najbolja je kad se konzumira netom nakon branja, dok su joj listovi još čvrsti i živozeleni. Ako baš morate odgoditi pripremu, zamotajte je u papirnati ubrus, nemojte je prati i smjestite u najhladniji suhi kutak hladnjaka. Inače, pozdravite se s njom već za dan ili dva.
Kiselica u kuhinji: kada trava ne glumi travu
Zaboravite bljutave zeleniše – kiselica zna začiniti stvar. Prije korištenja operite listove, ali budite nježni, osobito s mlađima. Peteljke im možete ostaviti, ne smetaju ni teksturom ni okusom.
Evo gdje briljira:
Pesto s pomakom: Zamijenite klasični bosiljak s kiselicom – rezultat je neobičan i neodoljiv.
Proljetna variva: Ubacite pred kraj kuhanja i dobit ćete jelo s kiselo-svježim obratom.
Salate s osobnošću: Mlade listove jednostavno bacite u zdjelu i pustite ih da pjevaju solo.
Farmaceutkinja upozorila što nikada ne smijete kupovati u ljekarni: 'I šećer je bolji od toga'
Mala biljka, velika korist (ali i par upozorenja)
Kiselica nije samo šarmerica u kuhinji – natrpana je vitaminom C, pomaže probavi i štiti stanice od stresa zahvaljujući antioksidansima. No, zbog prisutnosti oksalne kiseline nije za svakoga – osobe s osjetljivim bubrezima trebaju biti oprezne. I još jedno: iako je vama ukusna, za pse, mačke i stoku može biti otrovna – pa neka ostane samo na vašem tanjuru.