Ovo je najopasnije jelo na svijetu: Ako se ne pripremi kako treba i ne pojede na vrijeme, gotovi ste
Kada je u pitanju smrt uzrokovana hranom do nje dolazi uglavnom zbog gušenja ili nekog teškog trovanja, no jedna delicija je toliko opasna da, ako se ne pripremi i ne pojede na pravilan način, može rezultirati strašnom smrću.
Jedno korejsko jelo, poznato kao 'sannakji', jede se dok je još živo. To je hobotnica koja je pripremljena na način da se još uvijek kreće kada se posluži. Dok je hobotnica živa, nareže se na komade i odmah posluži. Kao što svi znamo, hobotnice imaju sisaljke na svojih osam pipaka, tako se stvorenja mogu osloboditi staklenki i popeti se uz bokove spremnika.
Zapinje u grlu
Ove sisaljke mogu biti aktivne i nakon što se jelo posluži, što znači da su neki gosti umrli dok su jeli jer su im komadi zapeli u grlu. Ali ne brinite, ako se pravilno pripremi, ovo opasno jelo može biti sigurno za konzumaciju. Najprije se s pipaka uklanja sluz jer nije ugodno jesti, a zatim se režu na sitne komadiće koji neće začepiti dišne putove posjetitelja, rekao je nutricionist za Insider. To zatim pomaže smanjiti opasnost od gušenja sannakjijem.