Rješenje za jednu od najgorih stvari prilikom kuhanja: Evo trikova koji vam mogu spasiti presoljeno jelo i vrlo su jednostavna
Svima nam se barem jednom dogodilo da smo presolili jelo i zbog toga ga bacili ili ga pojeli na silu, iako je neukosno, da ne kažemo, odvratno i nezdravo.
No, dogodi li vam se to ponovo, evo nekoliko trikova uz pomoću kojih možete spasiti presoljeno jelo i ponovo ga učiniti ukusnim. U slučaju da presolite juhu, gulaš, neko varivo, umak, a to su jela koja najčešće presolimo, u njih samo trebate dodati glavicu luka, mrkvu ili oguljeni krumpir.
Te će namirnice pokupiti sol i vratiti vašem jelu normalan okus. Zanimljivo, naši stari su znali u razna presoljena jela ubacivati i oguljenu jabuku, koju jednom kada jelo bude pri kraju, samo izvadite i bacite. Ona će isto tako pokupiti višak soli.
Prekomjerne soli možete se riješiti i dodavanjem vode. A ako je ima previše i jelo vam se čini razvodnjeno, dodajte nešto za zgušnjavanje, gustin ili škrob.