Student je pojeo ostatke ručka i završio kobno: Ljudi su šokirani ovom strašnom pričom
Godine 2008., čovjek poznat samo kao AJ, otrovan je nakon što je pojeo špagete koje je ostavio na pultu pet dana na sobnoj temperaturi. Tjestenini je prije podgrijavanja i jela dodao umak od svježe rajčice.
Journal of Clinical Microbiology izvijestio je da je studentu pozlilo oko 30 minuta nakon konzumiranja jela kada je patio od glavobolje, bolova u trbuhu i mučnine. Kad je stigao u bolnicu, AJ je nekoliko sati povraćao s napadima proljeva. Nažalost, umro je sljedeći dan oko 10 sati nakon što je pojeo ostatke tjestenine.
Kasnije su otkrili da je tjestenina kontaminirana Bacillus cereusom, toksinom uzrokovanim kontaminiranom hranom. Jedan TikToker nedavno je skrenuo pozornost na priču, a mnogi su upozorili druge da osiguraju da svoje ostatke dobro ohlade i da ih bace kada je to potrebno.
Strašne posljedice
Video je ubrzo bio preplavljen komentarima zabrinutih korisnika, a jedan je napisao: "Tjedan dana? Postajem nervozan kad ga ostavim vani nekoliko sati."
U međuvremenu, drugi je komentirao: "Najviše me brine priprema obroka. Na primjer, kako jedete piletinu i brokulu staru tjedan dana... znate da je brokula brokula."
Prema klinici Mayo, "ostaci se mogu čuvati tri do četiri dana u hladnjaku. Nakon toga rizik od trovanja hranom raste. Ako mislite da nećete moći pojesti ostatke u roku od četiri dana, zamrznite ih odmah."