Uz samo jedan sastojak napravite savršeno kremasti pire krumpir: 'Dobiva potpuno novi okus'

Chefica Jeanine Donofrio, osnivačica poznate kulinarske stranice Love and Lemons, tvrdi da je upravo kiselo vrhnje ključ savršene teksture:
„Ne šalim se kada kažem da je to najbolji pire krumpir koji sam ikad jela. Nevjerojatno je bogat i kremast, a kiselo vrhnje mu daje lijepu, blago trpku notu“, kaže Donofrio.
Hrvat u Konzumu naletio na bizarnu akciju: 'Odavno više ne padam na takve fore'
Kiselo vrhnje daje jelu: dovoljno masti za bogatu teksturu, mliječnu kiselinu koja podiže okus i sprječava bljutavost, svilenkastu mekoću bez viška tekućine, savršenu ravnotežu maslaca i mlijeka. Čak i mala količina čini veliku razliku.

Kako napraviti savršeno kremasti pire krumpir
Sastojci: 80 g neslanog maslaca, 160 ml punomasnog mlijeka, 80 ml kiselog vrhnja, 2 češnja češnjaka, sol i papar, nasjeckani vlasac (po želji)
Priprema:Ogulite krumpir i narežite ga na jednake komade. Skuhajte ga u dobro posoljenoj vodi 15–20 minuta, dok ne omekša. Ocijedite krumpir i vratite ga u vrući lonac kako bi ispario višak vlage.

Dodajte maslac i zgnječite dok ne postane potpuno gladak. Zagrijte mlijeko i postupno ga ulijevajte u krumpir, miješajući dok ne postignete savršenu kremastu gustoću. Umiješajte kiselo vrhnje.
Pronađena potopljena 'prava Atlantida': 'Katastrofa je izbrisala cijelu civilizaciju'
Začinite solju i paprom te po želji dodajte vlasac. Poslužite odmah, dok je vruće i svilenkasto.