Volite jesti slasne hamburgere? Dobro pazite jer jedna vrsta ovog jela može biti dosta opasna
Postoje valjda na tisuće različitih vrsta hamburgera, neki su ukusni, neki možda i manje ukusni, neki sadrže više povrća, umaka, imaju više mesa ili su pak sljubljeni s nekim neobičnim sastojcima. Međutim, kuhari savjetuju da biste jednu vrstu hamburgera trebali izbjegavati u širokom luku, bez obzira u kakvoj je kombinaciji pripremljen.
Nevažno je o kakvom se mesu radi, vrhunskom ili manje kvalitetnom, ako se meso termički obrađuje predugo, onda bi ga trebalo izbjegavati. Tvrdi to Darryl Harmon, vlasnik Clinton Hall restorana u New Yorku, a on takiđer smatra da nikada ne biste trebali naručivati pretjerano isprženi burger.
"Ovakvi burgeri su previše suhi, tako da meso gubi dobar okus", naveo je u razgovoru za magazin Eat This, Not That i savjetuje da uvijek tražite srednje pečen burger.
"Meso će se naprosto istopiti u ustima. Što se tiče okusa, moći ćete uživati u kvaliteti govedine ili nekog drugog mesa koje je korišteno", naglasio je.
Isto tako, Mike DeCamp, vlasnik restorana Parlour, kazao je da u pretjerano isprženom burgeru nestanu sva dobra svojstva mesa.