RECEPT: Fantastične kremšnite uz polusatnu pripremu!

Bez obzira na to jeste li ljubitelj slatkoga ili ne, kremšnite su uvijek primamljiv desert! Odgovaraju svakom dobu godine, jelu i prigodi te s njima jednostavno ne možete fulati.
Jedina mana kremšnita jest njihova duga i složena priprema. Uz ovaj recept kremšnite, s minimalnim izmjenama, možete jednostavno pripremiti kad god poželite, ne morate imati iskustva u pripremi deserata te u samo pola sata možete uživati u svojoj omiljenoj slastici.
Za pripremu brzih i finih kremšnita potrebno vam je:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- šećer u prahu
- 2 pudinga od vanilije
- 4 žlice brašna
- 1,4 l mlijeka
- 1 lisnato tijesto
Priprema:
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke dobro izmiksajte sa 150 g šećera i dodajte puding u prahu, brašno i 4 dl mlijeka.
- Dobro izmiksajte i zakuhajte u litri kipućeg mlijeka (skuhati kao puding).
- Od bjelanjaka i 5 dag šećera istucite čvrsti snijeg te ga lagano umiješajte u prethodno napravljenu vruću kremu.
- Odmrznite i tanko razvaljajte tijesto, izbodite ga vilicom da se napuhne tijekom pečenja i pecite na obrnutoj strani lima za pečenje dok ne dobije žućkastu boju; 180 °C, otprilike 10-15 minuta.
- Gotovo lisnato tijesto prepolovite i namažite kremom, a drugu polovicu izrežite na kockice i posložite po kremi.
- Ako ste ljubitelj zagrebačkih kremšnita, čokoladu za kuhanje zajedno s maslacem, uljem i vodom otopite na pari. Nakon što se otopi malo ju prohladite kako ne bi propala u šlag ili kremu. Lagano prelijte preko kreme i poravnajte, najbolje lopaticom za kolače.
- Brze kremšnite stavite u hladnjak i pustite da se dobro ohlade, a prije rezanja nož umočite u vruću vodu.
Uživajte!