Gledamo i ne vjerujemo: Poznati kuhar tvrdi da jaja nije dobro čuvati u frižideru, evo i zašto

Tijekom segmenta u emisiji This Morning, kuhar je podijelio razloge koji stoje iza njegova razmišljanja s Phillipom Schofieldom i Holly Willoughby - a sve je to očito u vezi ljuskom jajeta. Pitanje mjesta na kojem čuvate svoja jaja nije tako jednostavno kao što biste mislili, neki ljudi čvrsto tvrde da im je mjesto u ormaru, a drugi inzistiraju da idu u hladnjak.
A Martin uporno tvrdi, 'nikad u frižideru'. Nakon što je ispekao dva Victoria biskvita s različitim vrstama jaja, kuhar je počeo govoriti o razlici između kokošjih i pačjih jaja, a Martin je rekao da je najvažnija 'kvaliteta' jaja.
Neobična teorija
Zatim je nastavio govoriti gledateljima kako ih čuvati i objasnio kako su 'sva jaja porozna' kako ih 'nikada ne bi trebalo držati u hladnjaku' jer će na kraju 'upiti sve okuse iz hladnjaka' kroz svoje ljuske.
Nije idealno, pogotovo ako je poznato da je vaš hladnjak mjesto za otvorene, napola pojedene namirnice. Osim toga, hladna jaja nisu najbolja za kuhanje i treba ih koristiti na sobnoj temperaturi.
Međutim, upućena stranica egginfo.co.uk se ne slaže.
Stranica tvrdi: “Najbolja praksa je čuvati jaja u hladnjaku; na taj način temperatura je uvijek konstantna i vaša će jaja biti svježija! Kada ih počnete koristiti, pokušajte ostaviti jaja izvan hladnjaka oko 30 minuta kako bi se zagrijala na sobnu temperaturu, inače vrijeme kuhanja može se promijeniti ovisno o tome kako ih koristite.”
Stranica kaže da je skladištenje u 'hladnoj smočnici koja se ne zagrijava kad temperatura u kuhinji poraste' u redu, ali naglašava da je ključno držati jaja na stalnoj temperaturi ispod 20C.
Evo što preporučuju
Također preporučuje da se jaja čuvaju u njihovoj originalnoj kutiji, što će pomoći u sprječavanju problema koje je Martin spomenuo, kao i omogućiti laku provjeru roka upotrebe.
“Možda je najbolji razlog da jaja držite u kartonskoj kutiji kako bi ostala što svježija”, objašnjava stranica. "Zašto? Ljuske jaja imaju sićušne pore kroz koje s vremenom mogu prodrijeti bakterije iz druge hrane i mirisi poput mirisa i aroma hrane. Naš savjet – čuvajte karton!”, piše LADbible.