Slavila rođendan u poznatom restoranu pa se šokirala kad je stigao račun: 'Pazite što su naplatili 450 eura'
Patrice Leana, mlada žena koja je željela proslaviti svoj 25. rođendan u popularnom londonskom restoranu Pirana, ostala je u šoku kada je na kraju večeri dobila račun od 380 funti (450 eura). Iako je unaprijed rezervirala stol i imala velika očekivanja zbog pozitivnih recenzija na TikToku, njezina proslava završila je razočaranjem.
Večer je krenula loše već na samom početku. Patrice i njezini prijatelji morali su čekati čak 45 minuta na svoj stol, unatoč tome što su unaprijed rezervirali. "Postupanje prema nama dok smo čekali bilo je grozno", izjavila je Patrice na TikToku. Kada su konačno sjeli, otkrili su da su premješteni na drugo mjesto bez obavijesti, što je dodatno narušilo iskustvo. "Osoblje na ulazu bilo je najgore koje sam ikada srela, dok su konobari, srećom, bili ljubazni i razumjeli našu frustraciju", dodala je.
Neobičan trošak za tortu
Vrhunac frustracije dogodio se na kraju večeri kada je Patrice otkrila dodatnu naknadu od 54 funte za rezanje i posluživanje vlastite rođendanske torte vrijedne 100 funti. "Na ulazu su mi rekli da moram platiti 18 funti po osobi za posluživanje torte", objasnila je. "Nikad prije nisam čula za takvu politiku." Na kraju su uspjeli ukloniti dodatne troškove jer restoran nije ostavio dovoljno vremena za uživanje u torti prije zatvaranja.
Račun od 380 funti za troje ljudi uključivao je i standardne troškove usluge, koje je Patrice odlučila ukloniti zbog loše organizacije i dugog čekanja. "Nismo uspjeli završiti obrok prije nego što je restoran zatvorio, a donijeli su nam pogrešnu tortu zbog zamjene stolova bez naše obavijesti", izjavila je Patrice za The Mirror.
Nova pravila za donošenje vlastitih torti
Sve više restorana u Londonu uvodi naknadu poznatu kao "cakeage", što je ekvivalent naknadi za donesen alkohol, poznatoj kao "corkage". Prosječna cijena "cakeage" naknade u Londonu kreće se između 3 i 9 funti po osobi, dok je 18 funti po osobi, koliko je naplaćeno Patrice, znatno iznad tog prosjeka. Popularni restoran Sushisamba također naplaćuje "cakeage" od 7 funti po osobi.
Prema anketi MorningAdvertisera, 77% vlasnika pubova ne bi naplaćivalo ovu naknadu, dok bi samo 8% naplatilo manje od 10 funti po osobi. Ipak, Patriceino iskustvo pokazuje da takve prakse mogu značajno utjecati na dojam gostiju, posebno kada nisu jasno unaprijed objašnjene.
Iako je hrana i atmosfera u restoranu Pirana dobila pohvale, Patriceino iskustvo ukazuje na važnost pružanja kvalitetne usluge i transparentnosti u komunikaciji s gostima. Ovakve situacije podsjećaju kako loša organizacija i dodatni troškovi mogu uništiti čak i najsvečanije trenutke.