Uz ovaj trik jagode će vam izdržati i do tri tjedna: Potreban vam je samo jedan sastojak

Ova slatka i osjetljiva voćka zahtijeva posebnu pažnju ako je želite sačuvati duže od par dana. Dobra vijest je da postoji jednostavan trik koji može značajno produžiti njihovu svježinu – i to bez ikakvih skupih dodataka.
Jedan od najučinkovitijih načina da spriječite brzo kvarenje jagoda je pranje u otopini octa. Pomiješajte bijeli ocat i vodu u omjeru 1:3 i uronite jagode u tu otopinu na pet minuta.
Ocat uništava bakterije i spore plijesni koje su najčešći uzrok propadanja. Nakon toga ih isperite pod mlazom hladne vode – nježno, bez trljanja – i ostavite ih da se potpuno osuše na papirnatom ručniku.

Sjajni trikovi
Kad su suhe, složite ih u plastičnu posudu s poklopcem, podložite dno suhim kuhinjskim papirom i pospremite u hladnjak. Ovako tretirane, jagode mogu ostati svježe i do tri tjedna. Bonus: neće imati miris octa, ne brinite.
Ako znate da jagode nećete stići pojesti na vrijeme, zamrzavanje je sjajna alternativa. Operite ih, posložite u jednom sloju na lim i stavite u zamrzivač dok se potpuno ne stvrdnu. Nakon toga ih prebacite u vrećice ili posude koje dobro brtve.
U Srbiji otkriveno golemo stvorenje: 'To je nova vrsta, našli smo ga u jami na planini'
Iako nakon odmrzavanja gube na čvrstoći, njihova aroma i okus ostaju prisutni – idealne su za smoothieje, zobene kaše, jogurt, kolače ili domaći džem.