Stručnjaci otkrili koja je tuna iz konzerve zdravija: Nije do cijene, iznenadit ćete se

Uz dodatak kuhanih jaja, kukuruza i malo maslinovog ulja, lako se pretvara u hranjivu salatu ili fini sendvič. No iako je jednostavna za pripremu, jedno pitanje često zbunjuje kupce – je li bolje uzeti tunu u ulju ili onu u salamuri?
Ako planirate pojesti cijeli sadržaj konzerve odmah nakon otvaranja, preporuka je da posegnete za tunom u salamuri. Na taj način bolje ćete očuvati vrijedne omega-3 masne kiseline koje se prirodno nalaze u mesu ribe.
S druge strane, kod tune pakirane u ulju, taj zdravi masni profil može se izgubiti ako se ulje ocijedi i baci, piše Najžena.

Koji je bolji izbor?
Znanstvene analize pokazuju da tuna u vodi sadrži više omega-3 masti u usporedbi s verzijom u ulju, što ju čini boljim izborom za one koji žele očuvati srčano zdravlje ili jednostavno unijeti više zdravih masnoća.
Ipak, za osobe kojima trebaju veće količine esencijalnih masnih kiselina, tuna u ulju može imati određene prednosti, jer sadrži i više vitamina D te selena – nutrijenata važnih za imunološki sustav i zdravlje kostiju.
Ljudi su odjednom počeli koristiti bež zastave: Mnogi su zbunjeni, a evo što to točno znači
Konačno, ako vam je okus najvažniji, mnogi će se složiti – tuna u ulju jednostavno je punijeg i bogatijeg okusa.