Ljudi su počeli stavljati prašak za pecivo po krumpiru: Tvrde da pomaže s jednom stvari

Iako se tada obično poseže za kantom za smeće, postoje trikovi koji mogu značajno produljiti njihovu svježinu. Prema savjetima youtuberice Tracy Tips, postoji jednostavna metoda u četiri koraka koja sirovom krumpiru može osigurati dug vijek trajanja – čak i do godinu dana.
Prvi korak je priprema kartonske kutije, na čije se dno stavlja papir ili kuhinjski ubrus kako bi upio višak vlage i zaštitio koru gomolja. Nakon toga, krumpiri se slažu u slojevima, pri čemu se između svakog sloja stavlja još jedan ubrus.
Sljedeći trik uključuje posipanje praškom za pecivo, koji upija vlagu i sprječava prerano klijanje.

Neobična 'taktika'
Na samom kraju, preko krumpira stavlja se još jedan sloj papira, a kutija se zatvara i pohranjuje na suho i tamno mjesto, daleko od izvora svjetlosti.
Naravno, trajnost krumpira ovisi i o načinu skladištenja. Dok sirovi mogu potrajati od tjedan dana do nekoliko mjeseci, kuhani krumpir u zamrzivaču može se sačuvati i do godinu dana.
Stručnjaci upozoravaju: 'Ovaj predmet je prljaviji od WC školjke, a nosite je ga svaki dan'
Važno je znati prepoznati kada krumpir više nije dobar za jelo – mekana struktura, smežurana kora i izražena oštećenja znak su da ga je najbolje baciti. Svjež krumpir uvijek bi trebao biti tvrd, s glatkom i zategnutom korom, bez naznaka kvarenja.