Brzo i jednostavno: recept kako napraviti najbolje tijesto za pizzu!
Ni najbolji sastojci ne mogu spasiti loše tijesto za pizzu, a ovo omiljeno jelo idealno je u svim prigodama.

Kako biste usavršili svoje vještine pečenja pizze i pritom izbjegli kupovanje tijesta u pekari, donosimo vam najjednostavniji recept za tijesto za pizzu.
Sastojci za tijesto za pizzu
- 20 g svježeg kvasca ili jedna vrećica suhog kvasca
- 2-3 žlice tople vode
- 1 žličica šećera
- 320 g glatkog brašna
- 1 žličica soli
- 2-3 žlice maslinovog ulja
- 2 dl vode
Priprema tijesta za pizzu
- U malo tople vode razmutite kvasac, dodajte šećer te pustite da odstoji 5 minuta na toplom mjestu
- U glatko brašno dodajte sol, ulje, dignuti kvasac koji je prethodno odstajao barem 5 minuta te krenite mijesiti uz dodavanje tople vode
- Nastavite mijesiti dok tijesto ne postane glatko, a zatim tijesto pokrijte krpom i ostavite da miruje 30 minuta dok se ne digne
- Tijesto je najbolje mijestiti rukama koje ste prethodno oprali i „namazali“ brašnom jer će se u protivnom previše lijepiti na dlanove
- Kada se tijesto digne, razvaljajte ga po želji te dodajte sastojke koje najviše volite
I na kraju, dobar tek!