Djevojka jaja više ne peče na ulju: 'Baka mi je otkrila ovaj trik, ništa se ne lijepi za tavu'

Na TikToku se neprestano izmjenjuju bizarni trikovi koji pretendiraju na revolucionarne kuhinjske savjete, a jedan od najnovijih u glavnoj je ulozi spojio dvije stvari koje obično ne vežemo jedno uz drugo – svježi krastavac i pržena jaja. Kako točno? Umjesto klasičnog ulja ili maslaca, sve više korisnika tvrdi da je dovoljno jednostavno premazati tavu svježim krastavcem kako bi se jaje ispeklo – bez da se išta zalijepi.
Ideja je potekla iz videa u kojem djevojka pokazuje „bakin trik“: prereže krastavac i njegovim presjekom natrlja površinu tave. Nakon toga, razbije jaje – i ono se, barem u videu, bez problema ispeče i klizne s tave ravno na tanjur. Ova neobična metoda skupila je više od 20 milijuna pregleda i potaknula lavinu pokušaja i komentara.
@jana.dvll that was so smooooth WHAAT? #cucumber #eggs #lifehack #breakfasthack #cookinghack ♬ Love - The Something Specials & Taylor Olin
Bitna je tava
Ipak, gledatelji nisu ostali bez sumnje. Mnogi su primijetili da djevojka koristi teflonsku (neprianjajuću) tavu, pa je moguće da je upravo to ključna stavka u eksperimentu, a ne krastavac. Neki korisnici koji su trik isprobali s običnim metalnim tavama ubrzo su se razočarali – jaje se ipak zalijepilo, i to bez obzira na "krastavačku pripremu".
Nikada više nećete bacati koru od naranče i limuna kada vidite kakvo skriveno svojstvo imaju:
Zaključak? Ova metoda možda jest zanimljiv viralni eksperiment za društvene mreže, ali daleko je od univerzalnog rješenja. Ako nemate dobru neprianjajuću tavu, šansa da vam krastavac zamijeni ulje ipak ostaje – na tankom ledu.