Hrvat otkrio surovu istinu o restoranima: 'Sve više njih tako funkcionira'
No, posljednjih godina posjet restoranu postao je sve veći luksuz. Cijene obroka su osjetno porasle, a čak su i dostavne službe postale znatno skuplje, što mnoge tjera da dvaput razmisle prije nego što naruče nešto izvana. Iako su gastronomska ponuda i kvaliteta hrane i dalje na visokoj razini, financijski pritisak postaje sve osjetniji, pa je odlazak u restoran za mnoge postao povremeni užitak, a ne dio svakodnevice.
O tome se raspravljalo i na Redditu, gdje je jedna Hrvatica započela temu: "Iskreni sam gurman. Prije sam bas voljela ići u restorane s ciljem isprobavanja novih jela i recepata. Ali koji je ovo vrag da meni nudle koštaju oko 15 eura. Dakle nudle koje su sirotinjsko jelo i brzo se spravljaju. Pa eto i pizza, svi su se povukli za trendom napuljskog stila tijesta i sad to naplaćuju kao da se ne radi o brašnu i vodi.
Ono brate boli me briga što je san marzano rajčica koja je rasla u podnožju vulkana, radije bih jela neku domaću kuhanu/pasiranu iz Slavonije ili Dalmacije. I onda je to onak 12 eura jer eto to je rajčica s vulkana", počela je.
'Radio sam u toj branši'
"Da ne govorim o tome kako su se od burgera koji je fast food počele praviti kerefeke. To je sad burger s umakom od fermentirane jelenje krvi zaslađen afričkom trskom na salatici od lista brazilske naranče. Najgore je sto se sve više restorana prebacuje na tu neku priču i gube se oni old school restorani koji su zapravo imali dušu. Posjećujete li vi češće ili rijeđe restorane u odnosu na, recimo ajde, pet godina ranije?", zaključila je.
U komentarima se javio jedan Hrvat koji je radio u ugostiteljskoj branši: "Radio sam u toj branši i u slobodno vrijeme obilazio restorane, mogao bih napisati više recenzija nego ovi današnji gurmani influenceri.
Hrvat kupio oslića u Sparu pa ostao u čudu kada ga je čistio: 'Pogledajte što sam našao unutra'
Činjenica je da 2/3 restorana nudi pizze i tjesteninu po paprenoj cijeni a da ne govorimo o mesnoj ponudi", napisao je pa dodao: "Zaboravio sam napisati da su 80% današnjih restorana zapravo elitni fast foodovi".