Hrvatski par razvio uspješan biznis i to u području kojim se malo tko bavi: 'Mi smo razvili recept i nema ga nitko'
Dvoje entuzijasta, Jasminka i Leo iz Međimurja, započeli su svoj put u svijet eko borovnica, a kasnije su proširili svoj biznis na čokolatijerstvo. Njihova priča nije samo o poslu, već o strasti prema lokalnim namirnicama i stvaranju jedinstvenih slatkiša.
"Odlučili smo se baviti čokolatijerstvom, tako da svoje borovnice i ostalo voće ukombiniramo s čokoladom", izjavila je Jasminka Lisjak za HRT, ističući kako su posljednjih godina ozbiljnije pristupili poslu te kombiniraju najkvalitetniju belgijsku čokoladu s raznim okusima i oblicima.
Ono što čini njihov proizvod posebnim jest činjenica da većinu sirovina sami proizvode. "Sami proizvodimo borovnice, maline, jagode... Sama proizvodimo od orašastih plodova maslace koje zatim kombiniramo u kreme koje stavljamo u čokolade", otkriva Jasminka, dodajući da vole eksperimentirati s neobičnim okusima.
Recept koji nema nitko
Jedan od njihovih hitova su bučine koštice u kremi s bijelom čokoladom, što je jedinstveni recept koji su sami razvili. "Taj recept je poseban zbog toga što ga, ustvari, nema nigdje na svijetu. Mi smo razvili recept i mislim da je to super ideja jer je spojeno lokalno i čokolada", ističe Leo Lisjak.
Par se također fokusira na edukaciju, s obzirom na to da u Hrvatskoj nema specijalizirane edukacije u tom području. Jasminka je završila tečaj slastičarstva, dok je Leo stekao profesionalnu edukaciju u Italiji. "Htjeli bismo da ljudi probaju nešto dobro, novo, da spojimo lokalne namirnice... imamo puno domaćih okusa koje možemo spojiti i dobiti vrhunski proizvod", poručuje Jasminka.
Njihova priča nije samo o poslu, već o ljubavi prema lokalnim proizvodima i stvaranju jedinstvenih slatkiša koji oduševljavaju nepca diljem regije.
'Moramo ostati konkurentni'
Kao rezultat ovog rada, njihov posao nije samo ekonomski uspješan, već također podržava lokalnu ekonomiju i promovira očuvanje tradicionalnih obiteljskih gospodarstava. Osim toga, njihovi proizvodi promoviraju zdraviji način života, s obzirom na to da se većina sirovina uzgaja na lokalnim farmama bez upotrebe pesticida i umjetnih dodataka.
Leo ističe važnost edukacije u ovom području, ističući kako su oba partnera prošla kroz različite tečajeve i radionice kako bi poboljšali svoje vještine i znanje o čokoladi i slastičarstvu. "Važno je neprestano učiti i razvijati se, pratiti trendove i isprobavati nove ideje kako bismo ostali konkurentni na tržištu", dodaje.
Njihova predanost i strast prema poslu odjekuje kroz svaki komadić njihovih čokoladnih delicija, čineći ih ne samo ukusnim, već i jedinstvenim iskustvom koje kupci rado dijele s drugima.