Kako znati je li sirova piletina još uvijek dobra za jesti? Može biti vrlo opasna ako ne vidite znakove na vrijeme

Možda ste je slučajno tamo ostavili, možda niste upućeni, ali ako ste ostavili sirovu piletinu dulje od dva dana u frižideru morali biste dobro pripaziti što ćete s njom dalje.
Naime, piletina, kao što većina ljudi zna, može biti vrlo opasna ako se pokvari i zato valja znati koji su znakovi da piletina više nije prikladna za konzumaciju, počevši od boje, mirisa i teksture.
Na što paziti?
Prije svega, obratite pažnju na promjenh boje. Ako je piletina i dalje dobra za jesti ona će biti svijetloružičaste, ili blijede, bijele, ili pak žute boje, ali ako se na njoj vide žute masne fleke, ili još gore zelene ili sive, odmah je bacite.
Piletina, čak i svježa, zna imati jači miris, ali ako taj miris bude intenizivniji, ako se osjeti kiselo, ili čak miris sumopra i ribe, odmah je prebacite u smeće.
Na koncu, provjerite i teksturu. Ako kojim slučajem nema mirisa i vizualno izgleda u redu, probajte je narezati. Ako je prilikom rezanja ona vlažna, pomalo klizava i izgleda svježe, znači da je u redu. Ali ako je ljigava, ljepljiva ili gnjecava, znate što trebate napraviti. U smeće s njom, dakako.