Ljudi su počeli namakati bademe u vodi: Trik koji pomaže s vrlo čestim problemom

Zahvaljujući visokom udjelu vitamina E, vlakana i folne kiseline, konzumacija namočenih badema može pomoći kod probavnih tegoba, regulacije šećera u krvi te poboljšati stanje kože. Osim toga, redovito uključivanje ovih orašastih plodova u prehranu može smanjiti rizik od srčanih bolesti i ublažiti simptome kroničnih upalnih stanja poput reumatoidnog artritisa.
Još jedna velika prednost badema je njihov utjecaj na apetit. Budući da su bogati vlaknima, pružaju duži osjećaj sitosti, smanjuju potrebu za nepotrebnim grickanjem i time pomažu u kontroli tjelesne težine.
Najbolji način da se iskoriste sve ove dobrobiti je namakanje badema u vodi tijekom jednog dana.

Kako ih pripremiti?
Za početak, u zdjelu stavite otprilike 250 grama badema i prelijte ih toplom vodom. Ostavite ih tako 12 sati, a zatim ocijedite vodu i dodajte dvije žlice soli. Nakon toga, ponovno ih prelijte svježom toplom vodom i ostavite još 12 sati.
Nakon 24 sata, kožica bi trebala lako skliznuti s badema, a u nekim slučajevima će se sama oljuštiti. Iako neki bademe namaču samo preko noći, optimalno trajanje ovog postupka je puna 24 sata kako bi postali što lakše probavljivi.
Cijeli život krivo spremate salatu u frižider: Uz ovaj trik trajat će vam čak 30 dana
Namočene bademe možete čuvati do tjedan dana i svakodnevno pojesti četiri komada ujutro. Ne morate brinuti o gubitku hranjivih tvari – oni će i dalje ostati prava riznica zdravlja.