RECEPT: Ovo je najjednostavniji način za pripremu bolonjez umaka!
Špageti bolonjez jedno su od onih jela koje gotovo svi vole i rado naručuju u restoranima. Obrok koji je jednostavno pripremiti čak i apsolutnim početnicima u kuhanju. U nastavku vam donosimo recept za najjednostavniji bolonjez.
Sastojci za bolonjez umak (za 4 osobe)
- Maslinovo ulje (3 žličice)
- 100 g luka
- 1 češanj češnjaka
- 500 g mljevenog mesa (250 g svinjetine, 250 g teletine)
- 800 g pelata
- Sol
- Origano
- Bosiljak
Ako kuhate za četiri osobe, odnosno četiri obroka, zasigurno će vam biti dosta 250 grama špageta. Nemojte bacati vodu u kojoj ste kuhali špagete!
Priprema bolonjez umaka
- U lonac ulijte maslinovo ulje te pričekajte da se zagrije
- Potom dodajte narezani luk i češnjak
- Mljeveno meso dodajte nakon što 'zažutite' luk
- Dodajte zgnječene pelate (ili oguljenu zgnječenu rajčicu), origano, bosiljak i začine koje god još želite te kuhajte na laganoj vatri 15-20 minuta
- Zatim dodajte sol i kratko dinstajte
Špagete skuhajte zasebno u zasoljenoj vodi te poslužite s umakom. Ako želite da vaš umak bude nešto gušći, dodajte u njega malo vode u kojoj ste kuhali tjesteninu - zbog škroba u sebi, poboljštat će teksturu umaka. Po želji možete na posluženo jelo dodati naribani sir.