Slavni chef poslao veliko upozorenje: Evo što nikada ne smijete naručivati u restoranima
Slavni kuhar, Gordon Ramsay, napravio je popriličnu karijeru istražujući posrnule restorane i otkrivajući sve njihove tajne i nedostatke. U to vrijeme vidio je gotovo sva jela pod suncem, od bouillabaissea do blancmangea i quichea do quinoe.
Također je proveo neko vrijeme pržeći neke od neobičnijih pokušaja kuhanja popularnih jela, iako je nekoliko njegovih kreacija također bilo na meti kritika zbog načina na koji izgledaju.
Srećom, to znači da je razvio dobar osjećaj za jednu stvar koju možete dobiti u gotovo svakom restoranu, a koje se trebate kloniti. Ne govorimo o stvarima kao što je kolonija štakora koja napada smočnicu ili zalihe povrća koje su više plijesan nego hrana, ovo je nešto što ćete vjerojatno susresti u običnom restoranu.
Male tajne velikog majstora
Ramsay je pričao za Daily Mail o svoja tri zlatna pravila za jelo u restoranu, govoreći posjetiteljima da trebaju biti oprezni s bilo kojim mjestom koje se "sumnjivo hvali" kvalitetom njihove hrane.
Modne riječi kao što su 'poznat' ili 'najbolji u zemlji' bez ikakvih daljnjih dokaza koji bi ih poduprli uzbunili su kuhara jer ga je uvijek tjeralo da se zapita: "Tko je to rekao? Tko je to tako nazvao?"
Ramsayev glavni savjet odnosio se na jedno jelo koje ne biste smjeli odabrati kada vam konobar priđe i zatraži da naručite. Ispostavilo se da je dotično jelo gotovo sve što nije na meniju posebnih ponuda, osobito ako se čini da tamo ima puno opcija.
Evo na što treba paziti
Rekao je: "Posebna jela su tu da nestanu tijekom večeri. Kad nabroje 10 specijaliteta koji nisu posebni."
Ovo nije prvi put da je Ramsay upozorio goste da se odluče za posebna jela u restoranu, jer on ima i poseban problem s nekim mjestima koja rade juhu i jela dana.
Kuhar je prethodno rekao da ako želite ići na juhu trebate pitati poslužitelja što su jučer lijevali, a ako je bilo isto, možda ste u situaciji tipa juha tjedna ili mjeseca.
On zapravo ima još jedan savjet za vas ako jedete vani za romantičnu večer, jer preporučuje da stvarno rezervirate stol za tri osobe jer time smanjujete svoje šanse da 'zaglavite u kutu'.