Trend se širi svijetom i veoma je zanimljiv: Znate li zašto biste trebalo dodavati sol u kavu?
Svijetom se širi zanimljiv trend. Jeste li znali da je u posljednje vrijeme u svijetu postalo popularno dodavati sol iu kavu?
Čini se na prvu odvratno i čudo, ali pokazalo se da posoljena kava ima dosta benefita. Alton Brown, dijetetičar i autor nekoliko kuharica, objasnio je kako dodavanje male količine soli poboljšava okus kave, čini je gušćom i neutralizira gorčinu.
Brown savjetuje da u veliku šalicu stavite dvije žličice mljevene kave, a onda dodate četvrtinu žličice soli i naglašava da ne treba pretjerati.
Isto tako, dodavanjem soli smanjit ćete potrebu za unosom šećera, a kava je zdrav napitak koji unosi u vaš organizam magnezij i antioksidanse. Međutim, ako u nju dodajete šećer, nećete primijetiti spomenute prednosti, a možete se i udebljati, dok posoljena kava može loše aditive i održati vas zdravim.