Ukusno i jednostavno - za ovaj japanski kolač vam trebaju SAMO 3 SASTOJKA!
Imate volje, no nemate sastojke? Bez brige, za ovaj kolač vam trebaju samo tri sastojka koje vjerojatno već imate u svojoj kuhinji!

Ponekad se želimo zasladiti ili goste dočekati s kolačem, ali i sama pomisao na dugotrajnu pripremu najčešće nas natjera da jednostavno samo poslužimo sladoled ili otiđemo u obližnju slastičarnu. Zato vam donosimo recept za ukusan (japanski) cheesecake kojeg ćete napraviti za samo 45 minuta i uz samo tri sastojka.
Sastojci
- 3 jaja
- 120 g bijele ili crne čokolade
- 120 g krem sira
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 170 °C.
- Čokoladu otopite, dodajte krem sir i pomiješajte. Maknite sa štednjaka i smjesi dodajte tri prethodno odvojena žumanjka.
- Od odvojenih bjelanjaka umutite čvrsti snijeg, a potom trećinu snijega dodajte smjesi čokolade i sira i sve dobro umiješajte. Ostale dvije trećine bjelanjka također umutite u istu smjesu, ali postupno kako biste sve dobro umiješali.
- Kalup za pečenje obložite masnim papirom i izlijte smjesu. U lim za pečenje ulijte vruću vodu i nakon toga na lim stavite kalup. Pecite 15 minuta na 170 °C te još 15 minuta na 160 °C.
- Nakon 30 minuta, kada je kolač pečen, pećnicu isključite, ali kolač ostavite u isključenoj pećnici još 15 minuta i tada ga izvadite. Prije posluživanja ga rashladite i po želji pospite šećerom u prahu.
Dobar tek!