Recept za najbrži i najukusniji tiramisu s jednostavnim sastojcima!

Tiramisu je jedan od kolača s kojim ljudi vole komplicirati, no zapravo je vrlo jednostavan za napraviti - ključ je u kvalitetnim sastojcima!
Pod to ne mislimo da morate raditi svoje piškote i na vrh kolača poslagati 24-karatne listiće zlata - samo kupite kavu koja vama odgovara, piškote koje se ne raspadaju prelako te ostale sastojke nemojte kupovati najjeftinije koje možete naći.
Sastojci za tiramisu
Za napraviti tiramisu vam je potrebno svega sedam sastojaka, koje sve možete pronaći u obližnjoj trgovini.
Sastojci za kremu
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 230 g mascarpone sira
Ostali sastojci
- 2 dl crne kave
- 0,03 dl amaretta
- što veći paket piškota
- dvije čajne žličice nezaslađenog kakao praha
Priprema tiramisua
1. korak - u zdjeli istucite žumanjke i 50 grama šećera sve dok ne postane blijedo-žute boje. U ovu smjesu umiješajte i mascarpone
2. korak - u drugoj zdjeli istucite bjelanjke i šećer dok ne dobijete teksturu i izgled sličan šlagu, no prozračniji. Lagano umiješajte sadržaj ove zdjele sa sadržajem prve zdjele.
3. korak - pomiješajte kavu s amarettom (možete koristiti i rum ili konjak, koji vam god alkohol paše)
4. korak - umočite piškote u kavu i poslažite sloj na dno protvana (tepsije, pleh, lim za kolače,...). Nemojte umočiti cijelu piškotu u kavu te je nemojte predugo držati unutra jer se lako raspadaju. Radije umočite jednu po jednu stranu. Donji sloj piškota prekrijte slojem prethodno napravljene kreme. Ovaj proces možete ponavljati koliko god visoko želite da vam kolač bude, no tiramisu se najčešće radi s dva sloja piškota i dva sloja kreme.
5. korak - Prekrijte zadnji sloj kreme nezaslađenim kakaom (možete koristiti i zaslađeni kakao ili ribanu čokoladu, ovisi koliko slatke kolače volite)
6. korak - Prekrijte protvan prozirnom folijom i ostavite kolač i frižideru barem četiri sata, ali najbolji bi bio da se cijeli dan hladi.
I zadnji korak - narežite i uživajte!