BLAGDANSKI RECEPT: Savijača sa sirom i grožđicama
Idealan obrok za hladne dane.

Savijača sa sirom i grožđicama uz topli čaj, kavu ili šalicu mlijeka odlično se uklapa u svaki dio dana, vole ju i stari i mladi, a svojim okusom podsjeća na blagdansko vrijeme.
Pripremite ukusnu štrudlu uz samo nekoliko sastojaka!
Sastojci:
- 1 pakiranje smrznutog lisnatog tijesta
- 40 dag svježeg kravljeg sira
- 2 žlice maslaca
- 8 dag šećera
- 1 jaje
- 5 dag grožđica
- 4 žlice pšenične krupice
- 1 limun
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje za premazivanje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Zajedno izmještajte ocijeđeni svježi sir, jaje, šećer, vanilin šećer, limunov sok te prethodno opranu i naribanu limunovu koricu.
- Dodajte krupicu, oprane i osušene grožđice i rastopljeni maslac te dodatno promiješajte.
- Odmrznite lisnato tijesto pa ga razvaljajte na površini posutoj brašnom na debljinu od otprilike 3 mm.
- Na razvaljano tijesto stavite pripremljeni nadjev od sira tako da prekrije ⅔ kore, savijte pa pripremljene savitke posložite jedan pored drugoga u nenamazani lim.
- Površinu savijače zarežite nožem kako biste ju, kada se ispeče, jednostavnije rezali.
- Gornji dio namažite razmućenim jajem i stavite peći u jače zagrijanu pećnicu na približno 50 minuta.
- Gotovu savijaču pospite šećerom prahu, ostavite da se ohladi te ju narežite i poslužite!
Dobar tek.