RECEPTI: Brzo i lako pripremite najjednostavniji kolač na svijetu!
Može ga pripremiti doslovno svatko, a vole ga i stari i mladi.

Jede vam se nešto slatko ili očekujete goste, a nemate puno vremena ili pak niste vješti u pripremi deserata? Prenosimo vam recept za najjednostavniji kolač na svijetu, koji možete napraviti od popularnih i rado korištenih sastojaka – vanilije i banane!
Sastojci:
- 200 g šećera,
- 1 litra mlijeka,
- 3 pudinga (u prahu, standardni na kojima piše da su za izradu uz 1/2 litre mlijeka),
- 200 g maslaca,
- 1 standardna čašica kiselog vrhnje od 180 g,
- 400 g petit ili plazma keksa,
- 4 banane (oko 800 g),
- 200 ml slatkog vrhnja za šlag,
- 1 velika žlica šećera u prahu,
- malo maslaca za premazati lim dimenzija 35x20,
- po želji malo lješnjaka ili oraha za posipanje ili naribane tamne čokolade.
Priprema:
- U posudu dodajte šećer i 1.5 dl hladnog mlijeka.
- U šećer s mlijekom dodajte 3 pudinga od vanilije i dobro promiješajte.
- Preostalo mlijeko zakuhajte pa dodajte smjesu pudinga i šećera.
- Kuhajte minutu uz konstantno miješanje pa maknite s vatre.
- Odmah dodajte maslac te dobro promiješajte da se maslac otopi i sve poveže u kremu.
- Zatim dodajte čašicu kiselog vrhnja.
- Ponovo dobro promiješajte pa dodajte kekse.
- Kekse je dovoljno izdrobiti i dodati u kremu pa ju dobro promiješati.
- Na lim premazan s malo maslaca dodajte polovicu dobivene smjese, izravnajte pa preko posložite banane. Banane možete premazati s malo limunovog soka jer će tako sporije tamniti.
- Preko banana rasporediti preostalu polovicu smjese i ponovo poravnati.
- Hladiti barem 2 sata u hladnjaku.
- Napravite šlag u koji možete dodati i veliki žlicu šećera u prahu, sve ovisno o tome koliko ste kolač prethodno zasladili.
- Šlag rasporedite preko kolača i poravnajte. Ne morate posipati ni s čim, ali i možete primjerice grubo sjeckanim lješnjacima koje ste prethodno kratko ispekli u pećnici i oljuštili. Neke od opcija su orasi, ribana čokolada, šarene mrvice.
I najjednostavniji kolač je spreman za posluživanje. Uživajte!