Evo na kojoj temperaturi vam treba biti hladnjak kako biste ispravno čuvali hranu u njemu!

Ipak, postoji pregršt savjeta koji će produljiti život vašeg hladnjaka, ali i hrane koju čuvate u njemu. Temperatura hladnjaka trebala bi biti između 4°C i 5°C. Naime, hladan zrak se spušta, a topao uzdiže što znači da će najviša temperatura u hladnjaku biti na gornjim policama. Osim namještanja idealne temperature, trebate obratiti pozornost i na to gdje čuvate pojedine namirnice.
Osnovno je pravilo o čuvanju npr. kuhane hrane u hladnjaku da dopustite tom pojedinom pripremljenom jelu da se ohladi i postigne sobnu temperaturu prije nego što ga spremite u hladnjak. Srednje i gornje police hladnjaka trebale bi biti rezervirane za hranu koja je kuhana ili za hranu koja se može odmah konzumirati, dok bi se na donjim policama trebala nalaziti sirova hrana. Kao što smo već spomenuli, gornja je polica hladnjaka najtoplije mjesto te je stoga idealna za čuvanje sireva, dok bi se povrće trebalo čuvati u ladicama na dnu hladnjaka.
Također, važno je obratiti pozornost i na namirnice koje nikada ne biste trebali čuvati u hladnjaku poput krumpira, banana, jabuka, luka, bijelog luka, kruha, avokada. Velika je prednost pravilnog čuvanja hrane u hladnjaku to što će tako pravilno očuvana hrana biti ukusnija kada je odlučite pripremiti.