Recept od kojeg ćete pasti u nesvijest: Evo kako pripremiti savršena rebarca koja se tope u ustima i imaju poseban okus

Bliži nam se blagdansko doba, vrijeme kada svi volimo pojesti dobro i ukusno pečenje, a nema boljeg od ukusnih svinjskih rebarca koja se tope u ustima.
Ova rebarca mogu se pripremati u pećnici ili na roštilju i svejedno je gdje će ih se peći jer će biti gotovo jednako slasna. A tajna je upravo u marinadi koja im daje specijalan okus. Marinada se sastoji od senfa i meda, a sastojci su sljedeći.
Sastojci:
1 kg svinjskih rebaraca
Za marinadu:
4 žlice senfa
2 žlice jabučna octa
3 žlice domaćeg meda
4 žlice maslinovog ulja
sol
Priprema: Svinjska rebra dobro posolite i premažite senfom. Pripremite marinadu tako što ćete u jednoj posudi pomiješati maslinovo ulje, med i jabučni ocat. Preko rebarca prelijte marinadu i marinirajte barem dva sata, ili ako je moguće i duže. Nakon toga rebarca stavite u protvan s papirom za pečenje i pecite ga na 180 stupnjeva, te ga povremeno okrećite i mažite dodatno marinadom sve dok ne izgleda lijepo zapečeno.