Nikad više nećete jesti kebab kada vidite ovaj video: Ljudi su saznali kako se radi omiljeno fast food jelo i malo je reći da su zgroženi

Rani su jutarnji sati u nedjelju. Pretrpio si šokantno ponovno paljenje svjetla u klubu, teturao si niz ulicu sa svojim posljednjim prijateljima koji su stajali i mrmljaš naredbu šefu u restoranu za van.
I očito, to je veliki prljavi kebab. Kriške mesa namazane umakom i zamotane u deku od kruha za mnoge su sastavni dio noćnog izlaska. Ali trezveno učenje o tome što je u njemu moglo bi biti dovoljno da se oslobodite te zabave.
Video YouTube Food Unwrapped Channel 4 duboko je zaronio u čarobni svijet doner kebaba. Turski užitak, meso se obično naslaže na okomiti roštilj i polako se okreće u obliku stošca iza pultova za van u većini gradova i mjesta.
Ljudi su zgroženi
U snimci, voditelj Jimmy Doherty gricka svježe napravljeni doner kebab i kaže: “Pogledajte sad ovaj doner kebab - želim saznati koje je meso u njemu jer se zapravo ne može reći - to su samo strugotine. Prilično kruhasto. Ne znam.'
Zatim razgovara s vlasnikom trgovine koji kaže da je njegovo meso janjetina, ali ne bi znao reći što svi drugi koriste. Često doner može biti piletina, govedina ili janjetina.
Dakle, voditelj odlazi u tvornicu Veli’s Kebabs u Staffordshireu kako bi saznao što se točno nalazi u doneru.
Gledajući meso, tvornički radnik mu kaže: “Ovo je došlo iz jednog od velikih supermarketa. Oni obrezuju meso, čine ga estetski ugodnim za kupca, a komadi koji ostanu mi koristimo.
Ako je [meso] označeno kao doner, što svi povezuju s onim što je na ražnju, to bi trebala biti 100 posto janjetina. Postoje tvrtke koje označavaju ćevape koji sadrže govedinu i piletinu - a bilo je i slučajeva svinjetine, što je za muslimansku zajednicu veliki ne-ne.”
Evo kako se radi
Tada možemo vidjeti kako se kebab zapravo pravi - i nije baš najljepši. Veliki komadi janjetine stavljaju se u stroj i režu na kockice prije nego što se gurnu u drugi stroj gdje se dodaju još sastojci.
Teksturirani sojin protein koristi se kako bi se cijene održale na niskom nivou povećanjem smjese, a zatim se dodaje luk u prahu i sol. Zahvaljujući soli, kebab se tada može rezati na zadovoljavajuće trake, a da se ne raspadne.
Nakon što se sve miješa, 'doner' se sastoji od 85 posto janjetine, 5 posto sredstva za povećanje volumena, 5 posto dvopeka i 5 posto začina. Zatim se oblikuje u debele krugove koji se slažu na 'ražanj'. Oh, između svakog je list janjeće kože. Lijepo.
Nije iznenađujuće da je mnogo gledatelja prilično zgroženo videom, pišući: “Nisam to znao. Nikad nisam imao doner.” Drugi su to nazvali 'odvratnim' i rekli da 'više nikada neće jesti'.
Međutim, ne možemo zamisliti da će se svi držati svog zavjeta da više nikada neće uzeti doner kad dođe u tri ujutro na putu kući iz noćnog izlaska.