Djevojka u svojoj torbici uvijek nosi kruh iz bizarnog razloga: 'Ugostitelji me znaju čudno gledati'
Evelyn Burton, 22-godišnjakinja rođena u Švedskoj koja se s 11 godina preselila u UK, razvila je ovu neobičnu praksu koju naziva “handbag bread” ili “kruh u torbici”. Kako je objasnila za Kennedy News, "Navikla sam nositi vlastiti kruh u klubove i barove, a na kraju noći završava u McDonald'su oko 4 ujutro."
Ova studentica sa Sveučilišta Lincoln često nailazi na zbunjene poglede izbacivača zbog svojih kriški kruha zamotanih u prozirnu foliju. Video na internetu pokazuje kako Burton stavlja nekoliko šnita bezglutenskog kruha u svoju torbicu i nosi ih u klub, kao da krijumčari ugljikohidrate, prenosi New York Post.
Kada posjeti lokalni McDonald's, Burton koristi svoj kruh kako bi napravila dupli čizburger bez glutena. Njoj je u dobi od sedam godina dijagnosticirana celijakija, zbog čega ne može konzumirati hranu s glutenom, uključujući tjesteninu i kruh, jer bi to moglo izazvati oštećenje crijeva i druge simptome. Njezin video pogledajte OVDJE.
Iako joj majka nije dopuštala jesti McDonald's zbog opsesije zdravom prehranom, Burton je otkrila lanac brze hrane u tinejdžerskim godinama kroz prijatelje. Kako bi izbjegla zdravstvene probleme, počela je nositi svoj kruh u torbici kao zamjenu za glutenske lepinje, omogućujući joj da uživa u brzoj hrani bez posljedica.
Pomalo bizaran razlog
Burtonova metoda omogućila joj je da uživa u McDonald'su čak i tijekom noćnih izlazaka s prijateljima. "Kada odem u McDonald's nakon noćnog izlaska, lijepo je što mogu nešto pojesti," rekla je Burton. “Naručujem dupli čizburger bez peciva s dodatnim kiselim krastavcima. Uzimam sve kisele krastavce koje mogu dobiti.”
Iako joj ponekad ponude da stave meso u njen kruh, Burton izbjegava rizik od unakrsne kontaminacije i radije to radi sama. Njen pristup podsjeća na scenu iz "Seinfelda" gdje Kramer dolazi do Jerryjeve kuće s dvije kriške kruha i traži meso.
Bolest masne jetre gotovo da nema simptome: Postoji način da je prepoznate
Jedini izazov s kojim se susreće su izbacivači u klubovima koji su često zbunjeni njenim kruhom. “Kad osiguranje zatraži da pogledaju u moju torbicu, često me pitaju što je to, ali obično mi dopuste da zadržim svoj kruh,” opisuje Burton.
Iako se njena metoda može činiti neobičnom, pomaže joj izbjeći zdravstvene probleme. "To nije anafilaktička reakcija, ali je i dalje prilično ozbiljno," kaže Burton, koja potiče i druge ljubitelje brze hrane bez glutena da usvoje slične mjere opreza.