Med zapravo može biti dosta opasan: Negativno djeluje na dvije stvari u organizmu

Med je zdrav jer sadrži antioksidanse koji pomažu u borbi protiv upala i jačanju imunološkog sustava. Također, može smanjiti rizik od srčanih bolesti i djeluje antibakterijski, pomažući zacjeljivanju rana. Med je prirodni izvor energije i može umiriti grlobolju.
Med može pomoći u zaštiti tijela od upala i smanjiti rizik od razvoja bolesti poput raka, ateroskleroze i dijabetesa. Međutim, liječnici iz Američke organizacije za srčana oboljenja preporučuju zdravim osobama da ne prelaze dnevnu dozu od pola žlice meda. Jedna žlica meda sadrži oko 64 kalorije i 17 grama šećera.
NASA je pronašla milijarde dolara vrijedan asteroid: 'Mogao bi nas sve učiniti bogatima'
Valja paziti
Med je sastavljen od 80% šećera, zbog čega pretjerano uživanje u njemu može dovesti do debljanja, dijabetesa i problema sa zubima. Također, med se ne smije davati djeci mlađoj od godinu dana, jer im može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

Najbolje vrijeme za konzumaciju meda je ujutro ili tijekom ručka, a važno je napomenuti da ga ne treba zagrijavati ili dodavati u vruće napitke poput čaja, što je česta praksa.