Trgovac otkrio 'prevaru' prilikom kupnje mesa: 'Ljudi nisu svjesni da su akcije samo varka'

Niska cijena na polici ne znači nužno da ste pogodili jackpot. Iskusni kupci i bivši zaposlenici popularnih trgovačkih lanaca otkrivaju male tajne koje čine veliku razliku kad dođe vrijeme za plaćanje na blagajni.
1. Ne gledajte samo etiketu – važno je koliko zapravo plaćate po gramu
Luis Corvera iz lanca Smart & Final upozorava: često nas privuče niža cijena, ali ako ne bacimo oko na količinu, možda zapravo plaćamo više. Prava vrijednost krije se u cijeni po gramu, a ne u veličini broja na etiketi.
2. Kad ste gladni peciva – pogledajte u škrinju, ne u vitrine
Bivši zaposlenici Costcoa savjetuju: smrznuti pekarski proizvodi često nude daleko bolji omjer cijene i količine. Primjerice, za cijenu dvije desetine svježih kolačića dobijete šest puta više zamrznutih.
3. U nekim trgovinama možete probati prije nego kupite
U lancu Trader Joe's kupcima se dopušta isprobati proizvod prije odluke o kupnji. Ako niste sigurni hoće li vam nešto odgovarati, samo pitajte – bolje to nego da kasnije bacate.

Mnogi ne znaju
4. Popusti mogu biti mamac
Jeff Campbell, bivši menadžer Whole Foodsa, otkriva da su mnogi sniženi proizvodi zapravo oni koji se slabo prodaju. Ako se ne nalaze na vašem popisu, postoji šansa da ih nećete ni pojesti – a onda to i nije neka ušteda, zar ne?
5. Ne podcjenjujte trgovačke marke
Kad kupujete osnovne stvari – poput šećera, mlijeka ili ulja – trgovačke marke mogu biti pun pogodak. Često je riječ o gotovo identičnim proizvodima, samo u drukčitoj ambalaži, po znatno pristupačnijoj cijeni.
6. Upoznajte ritam trgovine – raspitajte se kada kreću sniženja
Svaka trgovina ima svoj dan kada se pune police s proizvodima na akciji. Ako se raspitate kod osoblja, moći ćete doći prvi i uhvatiti najbolje ponude prije svih ostalih.
Ekspert za hranu otkrio tajnu ljudi koji žive i po 100 godina: 'Jedu točno ove namirnice'
7. Meso kupujte početkom tjedna
Ponedjeljak i utorak su dani kada trgovine snižavaju cijene mesa s kraćim rokom trajanja. Takvo meso je još uvijek savršeno za konzumaciju – pogotovo ako ga odmah zamrznete i koristite kasnije.