Vrhunski pekar otkrio kako se pravi najmekši kruh i pecivo: Stavite ovo u tijesto i bit će meko kao pamuk

Malo je onih koji vole jesti kruh ili peciva od prethodnog dana. Kada kupujemo kruh u pekari, često pitamo prodavače jesu li proizvodi svježi, odnosno jesu li tek izašli iz pećnice. U trgovinama mnogi provjeravaju svježinu kruha dodirom – lagano pritisnu koru s gornje strane.
Ako se tijesto nakon pritiska brzo vrati u prvobitni oblik, kruh je svjež. Međutim, ako ostane spljošten, to je jasan znak da je kruh bajat i bolje ga je preskočiti.
Zašto domaći kruh brže postaje bajat?
Mnogi koji peku kruh kod kuće primjećuju da on brže postane tvrd i mrvi se pri rezanju, za razliku od onog kupljenog u pekari. Koja je tajna pekarskih recepata i zašto njihovi proizvodi dulje ostaju mekani poput pamuka?

Tajni sastojak koji koriste profesionalci
Odgovor leži u jednom neočekivanom sastojku koji koriste samo profesionalci – medu.
„Rok trajanja pekarskih proizvoda poput kruha, kifli i pogača možete produžiti tako da u tijesto dodate žlicu meda. Zahvaljujući tom tajnom sastojku, kifle, lepinje i kruh dugo ostaju svježi i ne mrve se“, objašnjava profesionalni kuhar iz Haggis Pub & Kitchen.