Cijeli život krivo koristite ribež za sir: Ljudi su se oduševili kada su saznali za ovaj trik

Ribež za sir je alat koji se koristi za ribanje tvrdih sireva. Obično se sastoji od duguljaste ručke i ravne površine s rupicama za ribanje. Prije upotrebe, ribež se obično mora očistiti kako bi se uklonili ostaci hrane s površine.
Ribeži se obično koriste u kuhinjama diljem svijeta za ribanje sira, a mogu se naći u različitim veličinama i oblicima. Kada koristite ribež, valjalo bi pripaziti na određene stvari.
Omiljeni alat
Kada ribate sir, pripazite da ne ribate previše brzo i snažno, kako biste izbjegli da se sir slomi ili zapne u ribežu. Ako koristite ribež za sir za ribanje drugih namirnica, kao što su povrće ili čokolada, preporučuje se da nabavite poseban ribež namijenjen za tu svrhu.
Nakon upotrebe, ribež je potrebno dobro oprati i osušiti kako bi se spriječilo nakupljanje hrane i razvoj bakterija. Ako želite da vam ribež ostane oštar što duže, preporučuje se da ga perete ručno, umjesto u perilici posuđa. Prije nego što krenete ribati sir, pripazite da je dovoljno tvrd kako bi se mogao ribati. Ako je sir premekan, može se izmrviti i zalijepiti za ribež.
Trik godine
Iako korištenje ribeža nije nikakva mudrost, na Twitteru se proširio video koji objašnjava kako se najpravilnije koristi ovaj kuhinjski alat. Ljudi su oduševljeni ovim saznanjem, a vi se sami uvjerite kako to izgleda.
I cannot believe I did this wrong for decades..
— Today Years Old (@todayyearsoldig) April 30, 2023
pic.twitter.com/6NeDxkmKgU
Dakle, čovjek postavi ribež vodoravno, čime se sav naribani sir zadržava u omiljenom alatu. Tako je lakše prebaciti sir u zdjelu ili pak na tanjur.