Cijeli život krivo kuhate hrenovke: Stručnjaci otkrili trik s cjediljkom zbog kojih će ispasti 100 puta finije

Hrenovke su mnogima omiljena brza hrana, no većina ljudi radi istu pogrešku pri njihovoj pripremi. Umjesto da ih ubacite u lonac kipuće vode, postoji jednostavan trik koji otkriva kako ih skuhati tako da budu mekane, sočne i puno ukusnije.
Stručnjaci objašnjavaju zašto hrenovke ne biste smjeli kuhati kao jaja i kako ih na pravilan način pripremiti kod kuće.
Zašto kuhanje u vodi nije dobar izbor?
Hrenovke većinom su polugotov proizvod – proizvedene tako da ih je dovoljno kratko zagrijati ili nakratko termički obraditi. Ipak, najčešća metoda pripreme uključuje ubacivanje u lonac s vodom i kuhanje nekoliko minuta.
Problem nastaje jer hrenovke upiju previše tekućine, a istodobno ispuste dio svog okusa u vodu. Ako ostanu predugo u kipućoj vodi, što se često dogodi kada istodobno radimo više stvari, rezultat su gnjecave i bezukusne hrenovke.

Stručni savjet: trik s cjediljkom
Umjesto kuhanja u vodi, stručnjaci preporučuju jednostavan i praktičan trik: U lonac ulijte vodu do pola i pustite da se zagrije. Na lonac stavite metalnu ili običnu cjediljku. Poredajte hrenovke na cjediljku i poklopite.
Na taj će se način hrenovke skuhati na pari, bez upijanja viška vode i gubitka arome. Rezultat su mekane, sočne i ukusnije hrenovke, a pritom su i zdravije nego ako ih pržite na tavi.
Konzumacija samo jedne hrenovke značajno utječe na vaš mozak: Evo što se dogodi kada ih jedete
Ljudi su zgroženi kako nastaje smrznuto jelo popularno i u Hrvatskoj: 'Nikada to više neću jesti'