Naručila odrezak od 40 eura pa ugledala prizor koji će pamtiti zauvijek: ‘Nešto je bilo u njemu’
Jedna Australka doživjela je pravi šok dok je uživala u ručku s obitelji, kada je u svom odresku primijetila neočekivane goste – žive crve. Ova situacija ne samo da je pokrenula njezinu žalbu prema restoranu, već i inspekciju higijenskih standarda objekta, otvarajući pitanje o sigurnosti hrane koje mnogima nije na kraj pameti dok sjedaju za stol.
Neugodno iznenađenje zadesilo je ženu iz Australije koja je tijekom ručka sa suprugom i sinom 10. studenog naišla na odrezak u kojem su se migoljili živi crvi. Obitelj je bila u restoranu Lone Star Rib House u Penrithu, gdje cijena odreska može doseći i 42 dolara. Prema njezinim riječima, crvi su bili jasno vidljivi odmah po posluživanju obroka.
„Pogledala sam odrezak i primijetila da se nešto pomiče. Bilo je jezivo,” izjavila je za ABC. Isprva je suprug mislio da se radi o začinu, ali nakon pažljivijeg pregleda, postalo je očito da su u pitanju crvi.
Kada je o ovom problemu obavijestila osoblje restorana, naišla je na neugodan odgovor. Članovi osoblja tvrdili su da su higijenski standardi restorana besprijekorni te su čak sugerirali da su crvi možda došli iz salate, što je žena oštro odbacila. „Crvi su se nalazili u odresku, dok na salati nije bilo ničega,” izjavila je, naglašavajući da crvima nikako nije mjesto na tanjuru, prenosi New York Post.
Odvratan prizor
Zgrožena otkrićem, odbila je zamjenski obrok i napustila restoran. Dodala je da joj je ovo iskustvo ostavilo trajnu odbojnost prema konzumaciji govedine i kuhanju odrezaka kod kuće.
Restoran je na optužbe odgovorio kratko, navodeći kako su dan nakon incidenta ugostili inspekciju neovisnih službenika za zdravlje okoliša. Prema njihovom izvještaju, pregled nije otkrio nikakve nepravilnosti u skladištenju ili pripremi hrane.
Gradsko vijeće Penritha i Uprava za hranu NSW-a dodatno su istražili slučaj, analizirajući sve faze rukovanja hranom, od isporuke do pripreme. Prema njihovim nalazima, inspekcije nisu otkrile prisutnost muha ili drugih kontaminanata, a meso je bilo pohranjeno u odgovarajućim uvjetima.
Unatoč ovim rezultatima, žena nije zadovoljna jer nije dobila ispriku. „Ovo iskustvo bilo je odvratno i šokantno, a nitko iz restorana nije preuzeo odgovornost,” zaključila je, naglašavajući kako očekuje barem priznanje neugodnog propusta.