Obitelj ušla u podrum pun starih krumpira i više iz njega nije izašla: Četvero ljudi skončalo je zbog bizarnog razloga
Tragična priča o smrti četveročlane obitelji nakon što su ušli u podrum s trulim krumpirima potresla je svojevremeno stanovnike Laisheva, grada u blizini Kazana u ruskoj republici Tatarstan. Godine 2014. osmogodišnja djevojčica ostala je siroče nakon što je izgubila oca, majku, brata i baku, koji su stradali od smrtonosnog plina uzrokovanog starim krumpirima.
Nesretni otac djevojčice, ugledni profesor prava Mikhail Chelyshev, bio je prva osoba koja je ušla u njihov podrum gdje su čuvali krumpire za zimu. Međutim, odvjetnik nije shvatio da su krumpiri postali ozbiljno truli te je ubrzo ušao u velike probleme. Policija je tada izjavila da je 42-godišnjak onesvijestio od otrovnih para i ubrzo nakon toga preminuo.
Nakon što se nije pojavio nakon navodne brze posjete podrumu, obitelj Mikhaila postala je zabrinuta zašto je još uvijek tamo. I možete zamisliti što se dogodilo dalje, jer je zabrinuta supruga Anastasia ušla u podrum i također je bila ugušena otrovnim plinom. Nažalost, preminula je u 38. godini.
Svi su stradali na isti način
Njihov 18-godišnji sin zatim je ušao u podrum u potrazi za roditeljima, samo da bi doživio istu tragičnu sudbinu kao i njegova mama i tata nakon što je udahnuo visoko toksične pare koje su proizvele trule krumpire. Anastasijina majka Iraida, koja je tada imala 68 godina, prvo je nazvala susjeda jer je sumnjala da se nešto dogodilo.
Međutim, prije nego što je pomoć stigla, i ona je ušla u podrum kako bi pronašla ostatak obitelji. Policija kaže da je umrla od gušenja plinom i kolabirala kao i ostali, prije nego što je stigla pomoć. Vjeruje se da je baka ostavila vrata podruma otvorena, što je omogućilo plinovima da se rasprše. Tada osmogodišnja Maria bila je jedini član obitelji koji nije ušao u podrum, te je preživjela.
"Svi su umrli od trovanja plinom koji se nakupio u podrumu zbog loše trulih krumpira", rekao je lokalni istražitelj. "Siromašna djevojčica pronašla je tijela preminulih." Iako je ovakva vrsta trovanja rijetka, Michigan State University ističe koliko je važno pravilno skladištiti krumpire tijekom cijele godine, bez obzira koliko ih imate.
"Čuvajte ih na hladnom, tamnom mjestu i izbjegavajte izlaganje svjetlu tijekom transporta", savjetuje sveučilište. "Ako pronađete ili kupite zelene krumpire, bacite ih. Također izbjegavajte jesti krumpire kojima je prošao rok trajanja, imaju izrasline ili pokazuju bilo kakve znakove propadanja."
Provjerite uvijek krumpire na znakove plijesni ili truljenja prije nego ih konzumirate, i ako su se pokvarili, prozračite i očistite područje u kojem su bili pohranjeni.