Ove četiri namirnice mogu postati otrovne ako ih držite u frižideru: Dvije gotovo svi spremamo tamo
Važno je znati koje namirnice nisu prikladne za čuvanje u frižideru, jer se mogu pretvoriti u potencijalno opasne zbog rasta plijesni ili bakterija. Doktorica Dimple Jangda na Instagramu je istaknula četiri takve namirnice koje treba izbjegavati u frižideru.
Prvi na popisu je češnjak. Iako je često ključni sastojak mnogih jela, oljušteni češnjak može brzo postati pljesniv u frižideru. Preporuka je da se češnjak kupuje s ljuskom i da se čuva izvan frižidera sve do upotrebe, kako bi se spriječio rizik od razvoja pljesni povezane s opasnim bolestima.
Druga namirnica je luk. Držanje polovice luka u frižideru može uzrokovati razvoj plijesni, s obzirom da luk postaje otporan na niske temperature. Ovakav luk može privući nezdrave bakterije, što ga čini neupotrebljivim za daljnju upotrebu.
Riža i đumbir
Đumbir je također podložan razvoju pliesni uj frižideru. Brzo se može pokvariti kada se drži na hladnom, a to može biti povezano s ozbiljnijim zdravstvenim problemima.
Posljednja na popisu je riža. Često je trend držati kuhanu rižu u frižideru, ali takva praksa može dovesti do razvoja plijesni. Osim toga, nekuhana riža može sadržavati spore bakterije koje prežive proces kuhanja i mogu uzrokovati trovanje hranom.
Broje zdravstvene ustanove preporučuju posluživanje riže odmah nakon kuhanja i što brže hlađenje i čuvanje u frižideru najviše jedan dan prije ponovnog zagrijavanja. Također se preporučuje da se riža zagrijava samo jednom i da se vodi računa da bude potpuno vruća tijekom procesa zagrijavanja.