Starom kruhu možete vratiti svježinu u samo par koraka: U nekoliko minuta bit će kao tek pečen
![pexels-pixabay-263168 (3) (1)](https://klik.hr/upload/user/1280x2000/be2361ff9b58b935fbc0018f46ba788d.jpg)
Ako je vaš kruh postao tvrd, ne brinite - postoji način da ga opet učinite mekanim. Prvo, provjerite ima li plijesni. Ako nađete sumnjive mrlje, najbolje je baciti kruh. No, ako je kruh samo suh, ali bez plijesni, možete ga "oživjeti".
Dodajte malo vlage kako biste osvježili kruh. Kistom ili sprejom lagano poprskajte cijelu štrucu vodom. Količinu vode prilagodite suhoći i debljini kore. Vrlo suhi kruh ili kruh s debelom korom mogu podnijeti više vode, dok tanje kore ili manje suhi kruh zahtijevaju manje vlage.
Zamotajte kruh u aluminijsku foliju. Zatim ga stavite u hladnu pećnicu i upalite na 150 °C. Neka se kruh polako zagrijava deset do 15 minuta, ovisno o njegovoj suhoći. Počnite ga provjeravati nakon deset minuta.
![pexels-pixabay-461060 (1)](https://klik.hr/upload/user/1280x2000/96acab6c40264c5f48a079488a3944f9.jpg)
Kao svježe pečen
Dodana voda će se pretvoriti u paru unutar folije. Kruh će upiti tu paru i vratiti izgubljenu vlagu.
Kada kruh postane dovoljno vlažan iznutra, uklonite foliju i stavite ga direktno na rešetku pećnice na još pet minuta. Ako ste koristili papirnatu vrećicu, izvadite kruh iz nje prije nego ga vratite u pećnicu.
Ljudi su zgroženi kako nastaje smrznuto jelo popularno i u Hrvatskoj: 'Nikada to više neću jesti'
Ovaj zadnji korak uklanja višak vlage iz kore, čineći je ponovno hrskavom. Osim toga, vaša će kuhinja biti ispunjena božanstvenim mirisom svježeg kruha.