Zbog ovih pet namirnica tijelo ima neugodan miris: Pripazite koliko ih konzumirate

Ono što jedemo, uz određene lijekove, hormone i zdravstveno stanje, također može stvoriti neugodan miris tijela.
Kako biste to smanjili ili spriječili, nutricionistica Ashley Tosh otkriva koje namirnice biste trebali izbjegavati. Prema njenim riječima, na našem tijelu žive bakterije koje se hrane znojem, što može rezultirati neugodnim i pojačanim mirisom.
"Na primjer, crveno meso potiče naše tijelo da proizvodi masni znoj, a bakterije na našoj koži se množe zbog toga i mogu stvoriti neugodan miris. Naš znoj zapravo nema miris, i postoji razlog zašto kažu da si ono što jedeš", dodaje nutricionistica.
Namirnice koje mogu uzrokovati neugodan miris tijela uključuju:
Bijeli luk: Njegov intenzivan miris može utjecati na naš miris tijela, ali ga možete neutralizirati dodavanjem špinata ili mente u jelo.
Crveno meso: Prekomjerno konzumiranje crvenog mesa može pojačati miris tijela jer naše tijelo razgrađuje visoke razine masnih kiselina.
Mliječni proizvodi: Dok naše tijelo probavlja mliječne proizvode, oslobađa se spoj nazvan trimetilamin koji ima riblji miris kada se oslobodi. Ako vaše tijelo ne može pravilno probaviti trimetilamin, može se osloboditi kroz znoj, uzrokujući miris.
Kofein: Iznenađujuće za ljubitelje kave! Kofein iz kave i drugih napitaka može povećati proizvodnju znoja. Kofein ulazi u naše apokrine znojne žlijezde koje su odgovorne za proizvodnju masnog znoja koji bakterije na našem tijelu konzumiraju, što rezultira neugodnim mirisom.
Alkohol: Ako ste ikada osjetili nečiji miris tijela nakon što su popili veću količinu alkohola tijekom ljeta, sigurno vam je poznat taj miris. Na taj način, tijelo se rješava alkohola putem znoja.